Cloud bread oppskrift
Et cloud bread består av få ingredienser og er enkelt å lage. Cloud bread inneholder nesten ikke karbohydrater og er fritt for gluten. Et perfekt brød for både dem som er gluten intolerante og dem som spiser et kosthold basert på lavkarbo.
Porsjoner Forberedelse
6stk 5minutter
Koke/steketid
30minutter
Porsjoner Forberedelse
6stk 5minutter
Koke/steketid
30minutter
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Begynn med å skille eggeplommene fra eggehvitene. Pisk så eggehvitene helt stive med en mikser
  2. I en egen bolle pisker du kremosten, eggeplomme, bakepulver og salt til en jevn masse.
  3. vend så forsiktig eggeplomme blandingen inn i de stivpiskede eggehvitene. Det er viktig å være forsiktig slik at luften ikke går ut av røren.
  4. Fordel så røren i seks hauger på et stekebrett dekket med bakepapir. Pass på å ha god avstand mellom dem.
  5. Stek brødene midt i en forvarmet ovn på 150 grader i 25-30minutter. De skal være gyllenbrune når de er ferdige. Pass på mot slutten slik at de ikke blir brent.
Notater

NB!

Om du benytter cottage cheese i oppskriften så må du bruke en stavmikser eller food processor for å få jevnet røren godt.

Cloudbread kan benyttes som erstatning for både vanlig brød og hamburgerbrød. De kan faktisk også brukes som pizzanunner til små pizzaer.

Les artikkelen: Lavkarbo knekkebrød er et sunnere alternativ.