Hva smaker vel bedre enn nybakte hveteboller? Denne oppskriften gir deg noen myke og luftige boller.

 

Hveteboller

Hveteboller


Print Recipe
Hveteboller
Hva smaker vel bedre enn nybakte hveteboller? Denne oppskriften gir deg noen myke og luftige boller.
Hveteboller
Stemmer: 2
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Kjøkken Universelt
Forberedelse 60 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Porsjoner
boller
Ingredienser
Kjøkken Universelt
Forberedelse 60 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Porsjoner
boller
Ingredienser
Hveteboller
Stemmer: 2
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Instruksjoner
  1. Bland sammen hvetemel, sukker og kardemomme i en bakebolle.
  2. Pisk salt, gjær egg og lunken melk lett sammen og la det stå i 5 minutter.
  3. Tøm den sammenpiskede vesken oppi bakebollen og elt i ca. 20 sekunder. Tilsett nå romtemperert meierismør og elt i 3 minutter på lav hastighet. Øk så hastigheten og elt i ytterligere 4-5 minutter.
  4. Sett deigen til heving (20 minutter) i bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle over. Brett så deigen sammen et par ganger og hev videre i 20 minutter. Heving foregår i romtemperatur. Er det kaldere, så tar det noe lenger tid.
  5. Sett stekeovnen på 210 °C (over/under varme). Legg deigen på lett melstrødd bord og del deigen i 26 emner som du triller ut til boller.
  6. Fordel bollene på stekebrett med god avstand. Etterhev i til dobbel størrelse (ca. 10 minutter). Pisk egg lett og pensle bollene med før du steker dem i ovnen i 15 minutter. Bollene avkjøles på rist.