Spagetti Bolognese er en klassisk Italiensk rett bestående av spagetti og kjøttsaus. Her er en enkel oppskrift som passer like bra til hverdags som til helgehos.

 

Spagetti Bolognese

Spagetti Bolognese


Print Recipe
Spagetti Bolognese
Spagetti Bolognese er en klassisk Italiensk rett bestående av spagetti og kjøttsaus. Her er en enkel oppskrift som passer like bra til hverdags som til helgehos.
Spagetti Bolognese
Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Matrett Hovedrett, Pasta
Kjøkken Italiensk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Matrett Hovedrett, Pasta
Kjøkken Italiensk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Spagetti Bolognese
Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Instruksjoner
  1. Del opp gulrøtter, selleristilker, løk, hvitløk og chili i mindre biter. Gjør dem så i en food processor, eller med en stavmikser til de er helt opphakket.
  2. Stek kjøttdeigen i olivenolje på sterk varme i en panne. Ha så i grønnsaksblandingen og fres videre i 5 til 6 minutter.
  3. Hell så den stekte blandingen over i en gryte og tilsett de hakkede tomatene, oregano, salt og pepper. Kok opp og la det småkoke i 10 til 15 minutter. Smak på sausen og kok evt. litt lenger om du ønsker.
  4. Kok opp vann og tilberede spagettien som anvist på pakken. Eller som beskrevet i oppskriften om du har laget din egen ferske spagetti.
Notater

Ta gjerne vare på litt av vannet som du har kokt spagettien i. den kan brukes til å spe ut kjøttsausen om den blir for tykk.

Serveres med nyrevet parmesan, og gjerne en liten basilikumbukett til pynt.