Tomatbakt torsk
Denne enkle torskeretten kan minne om hva man vil få servert i landene nær middelhavet.
Porsjoner
4personer
Koke/steketid
30minutter
Porsjoner
4personer
Koke/steketid
30minutter
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Løken hakkes sammen med hvitløk og freses mykt i en panne med smør. Dette tar ca. tre minutter.
  2. Knus korianderfrø og tilsett sammen med oregane. Fres videre i 1 minutt og ha i hermetiske tomater, finrevet skall og saften fra sitronen. Nå lar du det småkoke i ytterligere 5-6 minutter. Smak til md salt og pepper.
  3. Del opp fiskefiletene i porsjonstykker og legg dem i en ildfast form. Hell over den kokte tomatsausen og stek på 180 °C i forvarmet ovn. Sjekk at fisken er gjennomstekt. Det kan variere litt fra ovn til ovn.
  4. Kok potetene slik at de er klare samtidig som fisken i ovnen. Server gjerne med noen oppskårne sitronbåter.
Notater

Denne retten kan fint varieres med å bruke andre typer fisk.

Bruker du fisk som ikke er saltet, så kan du med fordel tilsette litt salt i sausen.